Конкурс за ученике – Ерасмус+пројекат ,,Иновативне информационе технолгије у модерној ВЕТ школи”

Конкурс за ученике који желе да учествују у мобилности у нашој школи, Ерасмус+ пројекат ,,Иновативне информационе технолгије у модерној ВЕТ школи” која се одржава од 15.маја. – 20.маја.2022. године.

Пријава траје од 10.03.2022. – 27.03.2022. године.

У оквиру пројекта ,,Иновативне информационе технолгије у модерној ВЕТ школи”, Машинско-електротехничка школа биће домаћин ученицима и наставницима из Турске, Португалије, Италије и Бугарске. У школи ће бити одржана обука из Рачунарских мрежа – МикроТик-а, али ћемо наше госте упознати и са нашим градом и околином.

Пројектом је планирано да на обуци, као представници наше школе учествују 2 ученика, 1 дечак и 1 девојчица.

Такође желимо да укључимо још 2 ученика школе, који ће бити чланови мултимедијалног тима.

Овим конкурсом желимо да изаберемо 2 тима:

  1. тим ће чинити 2 ученика 3. или 4. разреда (1 дечак и 1 девојчица), смера Администратор рачунарских мрежа или смера Електротехничар рачунара, и они ће похађати обуку из Рачунарских мрежа – МикроТик-а, од 15.05. – 20.05.2022. године. Ученици ће добити сертификате о похађању обуке као и међународни Europass mobility документ. Изабрани учесници ће, поред обуке учествовати у свим активностима које буду планиране за учеснике из других земаља (посете, обиласци, екскурзије,…)
  2. тим ће чинити 2 ученика наше школе (није битан смер ни разред), који ће као чланови мултимедијалог тима учествовати у фотографисању активности, изради видео материјала, презентација и свих потребних мултимедијалних документата. Изабрани учесници ће, поред обуке учествовати у свим активностима које буду планиране за учеснике из других земаља (посете, обиласци, екскурзије,…)

Ученици се пријављују за учествовање подношењем пријаве на мејл mes.project202.20@gmail.com или лично код координатора пројекта, наставнице Александре Ристић. У пријави је само потребно навести за који тим се пријављују, своје име, презиме и одељење.

Одлуку о избору ученика, на основу до сада показаног знања из предмета Рачунарске мреже (за 1.тим) и познавања рада у апликацијама за обраду слика и видео материјала (2.тим) али и досадашњег понашања и учествовања у школским активностима, доноси комисија у саставу:

  • директор Милован Божовић
  • наставници Рачунарских мрежа Зорица Димитровски и Иван Милутиновић
  • координатор пројекта Александра Ристић
  • педагог школе Марија Варга Митић
  • одељенске старешине пријављених ученика

Комисија ће учеснике изабрати до 01.априла 2022.године, када ће резултати бити доступни на сајту школе, Facebook страници и Ерасмус+ табли у школи.