Администратор рачунарских мрежа

Администратор рачунарских мрежа је смер који је и ове године понуђен ученицима за упис из много разлога. Као и смер електротехничар рачунара, и овај смер је један од најперспективнијих у нашој школи и вероватно ће бити избор најбољих ученика.

Ученици овог образовног профила током свог школовања стећи ће потребна знања о рачунарском хардверу и софтверу, пројектовању, одржавању, тестирању и заштити рачунарских мрежа, архитектури и топологији истих, као и о програмирању апликација и изради веб-страница. Осим тога, ученици ће се упознати са обрадом слика, аудио и видео материјала, инсталацијом и одржавањем различитих оперативних система, конфигурисањем LAN мрежа и провером њихових функционалности.

Наша школа је Микротик академија, тако да наши ученици, претежно администратори, имају могућност да бесплатно похађају Миктротик обуку и на тај начин повећају своју шансу за добрим послом у струци.

Током школовања, све наведено сазнаћете изучавајући:   

    Мрежне оперативне системе

    Рачунарске мреже

    Рачунарску графику и мултимедију

    Мрежну опрему

    Апликативни софтвер

    Програмирање

    Програмирање 2D видео игрица

    Администрирање рачунарских мрежа

    Сервере

 

Наставни план и програм за смер администратор рачунарских мрежа

 

По завршетку школовања, могућност запослења за администратора рачунарских мрежа је велика. Рачунарске мреже заступљене су у свим фирмама и организацијама, здравственим центрима, банкама, школама, институтима, факултетима. Осим запослења, захваљујући квалитетном наставном кадру, али и одличном плану и програму, ученици имају прилику да наставе школовање на неком од факултета у земљи или иностранству.

 

 

ДОЂИТЕ КОД НАС И ПОСТАНИТЕ АДМИНИСТРАТОР РАЧУНАРСКИХ МРЕЖА!