Администратор рачунарских мрежа

Администратор рачунарских мрежа је смер који је и ове године понуђен ученицима за упис из много разлога. Као и смер електротехничар рачунара, и овај смер је један од најперспективнијих у нашој школи и вероватно ће бити избор најбољих ученика.

Зашто баш ово занимање?

Наставни планови и програми засновани на модуларном принципу и са повећаним бројем часова практичне наставе.  Поред обавезних предмета, ученици бирају самостално изборне предмете. Ради се у малим групама у савремено опремљеним рачунарским кабинетима и са стручним наставним кадром, тако да је рад са сваким од ученика много квалитетнији.

Наставни план и програм за смер администратор рачунарских мрежа


Наша школа је већ трећу годину успешна Микротик академија. Сертификовани тренери, иначе наставници електро групе предмета у нашој школи редовно држе обуке и нуде могућност добијања међународно признатог сертификата (MTCNA – MikroTik Certified Network Associate ) потпуно бесплатно заинтересованим ученицима првенствено са смера Администратор рачунарских мрежа. Велики број ученика је добио сертификате и на тај начин себи повећао шансу за бољим запослењем у струци. Поред запослења, захваљујући квалитетном наставном кадру, али и одличном плану и програму, ученици имају прилику да наставе школовање на неком од факултета у земљи или иностранству.

Такође у оквиру Erasmus пројекта Администратори, али и ученици других смерова имају прилику да стручну праксу обаве ван граница наше државе. Ове године ученици ће две недеље боравити у Португалији и добити могућност да се стручно усаврше, друже и упознају нове обичаје и културу.

Дођите код нас ако:

  • Волите рачунаре
  • Желите да научите да склапате и тестирате рачунаре, научите све о различитим оперативним системима, архитектури и топологијама рачунарских мрежа, Интернет сервисима, заштити рачунарских система и мрежа
  • Желите да научите да примените рачунаре у пракси, програмирате и израдите Веб странице, извршите тестирање мрежних инсталација, детектујете и отклоните квар на мрежним инсталацијама.

Имаћете довољно практичног умећа да се самостално укључите у свет рада и довољно знања за даље школовање. Шта год изабрали, имајте у виду да рачунари и интернет одавно бришу просторне и временске границе и отварају пут у сигурну будућност.