,,Усвојити, применити, приказати – УСПЕТИ” – завршетак пројекта

Еразмус + пројекат ,,Усвојити, применити, приказати – УСПЕТИ” је успешно приведен крају. У оквиру пројекта 8 ученика наше школе у пратњи два наставника боравили су две недеље у Севиљи, а исти број ученика похађао је стручну праксу у Валенсији три недеље. Ове мобилности су успешно реализоване у августу и септембру 2021. године. Ученици и наставници су у оквиру пројекта имали прилике да се упознају са шпанским језиком, културом и обичајима, а усавршили су и знање енглеског језика. Већина учесника пројекта је први пут путовала авионом. Ученици су имали прилике да стекну одређено радно искуство и заслужено добили Еуропас сертификате који ће им бити велика предност при запослењу.

Три наставника наше школе у периоду фебруар/март 2022 боравили су у Севиљи где су имали прилике да виде како функционишу школе у Шпанији. Своје утиске и стечено знање имплементирали су кроз унапређење наставе и управљања школом.

Ученици – учесници мобилности у Севиљи и Валенсији су стечено знање и вештине стечене на стручној пракси пренели на своје школске другаре кроз обуке из области Електротехнике, Машинства и Саобраћаја, а кроз предмете у којима се изучавају Оперативни системи, Програмирање, Компјутерска 3Д графика. Позивамо све заинтересоване ученике, али и све оне које интересују поменуте области да погледају презентације наших ученика.

Оперативни системи

Програмирање

Компјутерска 3Д графика

Саобраћај