Заједно ка средњој школи – боравак у Швајсарској

Од 1. октобра 8 ученика другог разреда, у пратњи професорице Јелене Марјановић Микашиновић, бораве у Швајцарској у дечјем селу Песталоци надомак Сент Галена као учесници међународне размене у оквиру пројекта “Заједно ка средњој школи”.

Пројекат „Заједно ка средњој школи – Подршка деци из осетљивих група у преласку у средњу школу” је пројекат који реализује организација Центар за образовне политике, у сарадњи са Дечјом фондацијом Песталоци и уз подршку Министарства просвете.

Интеркултурални програм размене ученика које се реализује у дечјем селу у Трогену у Швајцарској у периоду од 01. до 15. октобра 2024. подразумева свакодневни ангажман ученика и запослених у едукативним радионицама, културним активностима, спортским активностима, затим у организацији малих догађаја, спровођењу малих истраживања, креирању радио-емисије, припреми хране, одржавању хигијене у кући у којој су смештени и многим другим активностима кроз које се стичу животне вештине и вештине интеркултуралне комуникације, док су викендом организовани излети у оближње градове или посете знаменитостима.

Посетили су Сент Гален, Цирих, фабрику сирева, Апенцел, Констанц, Рајнине водопаде и Технораму.