Радионице о предузетништву у покретању стартапа

На основу иницијавите ученичког парламента у нашој школи, Тим за међупредметне компетенције и развој предузетништва покренуо је мини-програм „Да ли ја могу да покренем своју фирму?“ Приметно је да се све више ученика опредељује да током школовања паралелно и ради, односно или се запосле или оснивају своје фирме. Овај тренд је веома актуелан у развијеним образовним системима у којима се школе труде да ученицима представе могућности да током школовања или након завршетка средње школе покрену своје бизнисе. 

Пратећи светске трендове у образовању и наша школа је покренула један овакав програм. Програм ће се заснивати на неколико активности од којих је прва било предавање које је за 24 заинтересована ученика одржао наставник Зоран Милојевић. Осим тога што је наставник, Зоран је успешан менаџер у својој фирми која већ 12 година послује у области Интернет технологије и образовања. 

Ово уводно предавање је само једно у низу активности из овог програма. Следећа радионица засниваће се на примерима из праксе, односно локалним и светским успешним фирмама/стартаповима. Након тога, ученици ће представити своје пословне идеје, које ће даље развијати са тимом и наставником. Надамо се да ће из овог програма изаћи добре идеје и формирати се тимови ученика који ће већ током школовања моћи да стекну искуство из области предузетништва, али и одређене пословне успехе. 

Ово је још један корак да МЕШ прати потребе ученика, светске трендове и да пружа својим ученицима квалитетно образовање засновано на реалним потребама. Циљ школе није само да ученике школује за тржиште рада, већ да им обезбеди могућност да сами одлучују о својој судбини.