Konkurs za učešće nastavnika na mobilnosti u okviru projekta “PLAY AGAINST BULLYING”

Rok za prijavu zainteresovanih je ponedeljak 4.4.2022. godine

Projektni tim Erasmus+ projekta „Play Against Bullying“ raspisuje KONKURS za učešće nastavnika na mobilnosti, koja se organizuje u okviru projekta u Vacu, Mađarska, u periodu od 23.5 – 27.5.2022. godine. Pravo na učešće imaju svi nastavnici i stručni saradnici naše škole, s tim što je zbog aktivnosti koji su planirane u okviru mobilnosti neophodno da nastavnici znaju da plivaju.

Trenutno Državljani Srbije mogu da uđu u Mađarsku sa teritorije Srbije, bez ograničenja, odnosno pod istim uslovima koji su bili na snazi pre pandemije. Nije potrebna potvrda o imunizaciji, niti negativan PCR test. U slučaju promene pravila za ulazak u Mađarsku prednost će imati nastavnici koji ispunjavaju uslove.

Pozivamo sve zainteresovane nastavnike i stručne saradnike da se do ponedeljka prijave na email adresu playagainstbullying@mesbor.edu.rs slanjem svoje biografije (CV-a) u evropskom formatu. Link za izradu CV-a: https://europa.eu/europass/en/create-europass-cv

Ciljevi projekta su:

– podsticanje socijalnog uključivanja,

– promocija tradicionalnih evropskih sportova i igara,

– podizanje svesti o dodatnoj vrednosti sporta i fizičke aktivnosti,

– podsticanje sinergije između različitih škola kroz 5 različitih grana sporta,

– zaštita učenika od mentalnih i emocionalnih opasnosti poboljšanjem njihovih veština borbe protiv nasilja,

– promovisanje sporta i fizičkih aktivnosti kroz inovativne prakse, kao i stvaranje i razvoj transnacionalnih mreža u oblasti sporta.

Aktivnosti na projektu su:

– Streličarstvo (Turkey), Florbol (Slovenia), Boćanje (Italy), Kanu, Kajak (Hungary), Basket, Košarka (Serbia)

S poštovanjem,

Projektni tim.