Информације о пројекту – Заједно ка средњој школи

Од јануара 2020. године наша школа учествује у пројекту Заједно ка средњој школи (друга фаза), који спроводи Центар за образовне политике (ЦОП) уз подршку Дечје фондације Pestalozzi, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

Пројекат Заједно ка средњој школи има за циљ да пружи подршку и помоћ ученицима из осетљивих група да успешно заврше основну и средњу школу.

Прва фаза овог пројекта, у којој је учествовало 10 основних школа широм Србије, трајала је од 2017 до краја 2019. године. Друга фаза пројекта започела је 2020. године у коју су се, поред основних, укључиле и 10 средњих школа и институције јединица локалних самоуправа. Данас пројекат укључује укупно 20 основних и средњих школа са територија Алексинца, Бечеја, Бора, Жабља, Књажевца, Лесковца, Ниша, Новог Сада, Сурдулице и Ћуприје.

У оквиру овог пројекта у нашој школи биће опремљен транзициони клуб (кутак за ученике) у коме ће наставници и стурчни сарадници пружати подршку у учењу, организовати вршњачку подршку, радити на развоју социјалних и комуникационих вештина ученика и сарађивати са родитељима.

Партнер у овом пројекту са којим је потписан и Меморандум о сарадњи је ОШ „Вук Караџић“ из Бора.

Пројекат Заједно ка средњој школи ће трајати до почетка 2023. године.

Више информација о пројекту је доступно на интернет страници http://cep.edu.rs/dugorocniprojekti